CU DIRECTORUL DE IMAGINE VIVI DRĂGAN VASILE R.S.C
De la Moromeții la Filantropica, de la peliculă la digital, de la primul “Motor!” la proiecția în cinema.Combinând informații de bază legate de tehnica cinematografică cu elemente din istoria filmului, cele trei ședințe de masterclass își propun să ofere o privire de ansamblu asupra evoluției imaginii de film, de la invenția cinematografului până în era 3D. Prin exemple concrete și proiecții ale unor secvențe de film, se vor atinge teme precum relația dintre poveste și plastica imaginii, justificarea alegerii unui anumit stil de filmare sau lucrul cu celelalte departamente implicate în realizarea unui film (regia, scenografia, machiajul, actorii).
Participanții vor afla informații legate de munca depusă de un director de imagine înainte de filmare, pe platou și în etapa de post-producție și își vor putea clarifica orice fel de nelămuriri, fie tehnice, fie conceptuale.
VIVI DRĂGAN VASILE R.S.C
A absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, clasa operator de film, în 1973. A predat ca profesor în cadrul aceleiași facultăți, între 1990 și 1994. A semnat imaginea pentru aproape 60 de filme, producții românesti și internaționale. Printre filmele sale se numără Drumul Oaselor (1980), Moromeții (1987), Filantropica (2000), Furia (2001), Occident (2001), Nunta mută (2008), Despre oameni și melci (2011), colaborând cu regizori precum Stere Gulea, Cristian Mungiu, Nae Caranfil, Horațiu Mălăele, Radu Muntean sau Tudor Giurgiu. Este fondator al Fundației Arte Vizuale, producător și membru al Romanian Society of Cinematographers.
Cele trei întâlniri din cadrul masterclass-ului vor avea loc în zilele de 4, 11, 18 decembrie 2013