OANA RĂSUCEANU

DESPRE_Fondatori_1 (Oana Rasuceanu) A absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” – Facultatea de Film, secţia Comunicare audio-vizuală (scenaristică şi critica de film) şi S.N.S.P.A – Facultatea de Relatii Publice şi Comunicare David Ogilvy. A absolvit un master în Artă Coregrafică la UNATC.

Este co-scenarist al scurt metrajelor Bună Cristina! Pa Cristina!, Vineri în jur de 11, Tabasco și Skugos, mediu metrajului Captivi de Crăciun şi al lung metrajului Breaking News.

În 2007 a semnat concepţia şi coregrafia spectacolului Dear Diary. Pe lângă Dear Diary, a fost interpretă în două spectacole de coregrafie: 48 lat.N şi Fragmente.

Are o activitate intensă în management cultural și relații publice, începută în 2004 ca PR Manager al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF). A fost Project Manager al Galei Premiilor Gopo (2007 – 2011), PR Manager al Festivalului Internațional de Scurt şi Mediu Metraj NexT (2007 – 2010), PR Manager al Festivalului Național de Teatru (2006 – 2007). Experiența ei în domeniul relațiilor publice include campaniile de promovare ale filmelor Legături bolnăvicioase (r. Tudor Giurgiu), Hîrtia va fi albastră (r. Radu Muntean) și Cea mai fericită fată din lume (r. Radu Jude).
Din 2009 este colaborator al Doha Film Institute (DFI) pentru Doha Tribeca Film Festival (2009 – Registration Coordinator, 2010 & 2011 – Volunteer Manager). În 2011 a fost Project Manager al proiectului Richard III în Doha, o producție teatrală în regia lui Sam Mendes, avându-l in distribuție pe Kevin Spacey, integrată în The Bridge Project și prezentată în Doha, Qatar, de către DFI.

În perioada 2009 – 2011 a fost preparator universitar în cadrul UNATC, la secția de scenaristică a facultății de film. Este redactor de film al revistei Unica (din 2001).

ANA AGOPIAN

ana agopianEste absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”(UNATC), secția comunicare audio-vizuală (scenaristică și critică de film) și a European College of Liberal Arts (ECLA), Berlin. În 2010, a absolvit un master în scenaristică la UNATC.

Ana a semnat, alături de Oana Răsuceanu și Iulia Rugină, mai multe scenarii de scurt și mediu metraj (Bună Cristina! Pa Cristina!, Tabasco și Captivi de Crăciun) prezentate și premiate la numeroase festivaluri naționale și internaționale, și lung metrajul Breaking News, participant la workshop-urile de dezvoltare Sources 2, Graz 2008, Nipkow Program, Berlin 2008 și Scripteast (Sterdyn – Berlina – Cannes 2009).

Ana a colaborat ca scenarist cu trustul Media Pro Pictures (incepând cu 2006) și postul de televiziune HBO (2011). Printre serialele semnate de ea se numără: Cu un pas înainte și Om bogat, om sărac.

Activitatea ei cuprinde și colaborarea cu câteva dintre cele mai importante festivaluri de film din România. Ana a fost Guest Service Coordinator la Festivalul Internațional de Fim Transilvania – TIFF (2011) și Guest Coordinator la Festivalul Internațional de Film de Animație Anim’est (2010, 2011).

În prezent, Ana este asistent universitar la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale”, unde predă scenaristică în cadrul facultății de film.

IULIA RUGINĂ

DESPRE_Fondatori_3 (Iulia Rugina)A absolvit secția de regie de film și televiziune din cadrul UNATC “I.L. Caragiale” și a finalizat un masterat în regie de film în cadrul aceleiași facultăți. Scurt metrajele regizate în anii facultății (Bună Cristina! Pa Cristina!, Vineri în jur de 11, Captivi de Crăciun) au fost prezentate la festivaluri de film internaționale din Oberhausen, Ludwigsburg, Munchen, Trieste, Bruxelles, Poitiers, Sofia, Valencia, Cracovia, Bristol și altele.

În 2009 a scris și regizat, în Bosnia Herzegovina, scurt metrajul “Museum of Broken Relationships”. În 2010 a început o colaborare cu Actoriedefilm.ro, finalizată cu 3 scurt metraje având în distribuție doar actori neprofesioniști: “Raluca+1” (2010), “Sink” (2011), “Să mori de dragoste rănita” (2014). În 2013 a debutat în lung-metraj cu filmul “Love Building”, recompensat cu mențiunea specială a juriului FIPRESCI la Festivalul de Film de la Varșovia. Filmul s-a clasat pe locul 2 în topul celor mai vizionate filme la cinema în 2013. În 2014 Iulia a regizat și continuarea filmului, “Alt Love Building”. În prezent e în post-producție cu al treilea lung metraj, “Breaking News”.

Iulia s-a implicat și în latura de organizare de evenimente cinematografice, lucrând pentru Transilvania International Film Festival, NexT Film Festival, Anim’est Film Festival. În 2011 și 2012 a petrecut 3, respectiv 4 luni în Doha, Qatar, unde a lucrat pentru Doha International Film Festival. Între 2009 și 2011 a fost preparator universitar la catedra de scenaristică din cadrul UNATC. A făcut parte din echipa unor proiecte sociale, precum S.P.E.R – Stop Prejudecaților despre Etnia Roma, BEAMS sau Școala dupa Școală.